Garantie mogelijkheden

Wij bieden diverse garantie-vormen aan, te weten de SKODA-Garantie, BOVAG-Garantie en de Aixam/Mega-Garantie.
Daarnaast kunt u afzien van garantie indien u dit specifiek wenst.

 

SKODA GARANTIES

skoda-garanties

Garantie personenwagens
De garantietermijn voor een nieuwe Škoda is twee jaar zonder kilometerbeperking te rekenen vanaf de datum van aflevering door de officiële Škodadealer. Bepalend hierbij is de datum van eerste toelating te vinden op deel 1B van het kentekenbewijs.

Garantie op Škoda originele onderdelen
De garantietermijn op Škoda originele onderdelen en originele ruildelen is twee jaar gerekend vanaf de aankoopdatum zonder kilometerbeperking. Indien een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantietermijn van de auto ook op dit onderdeel van kracht.
De garantietermijn wordt derhalve niet verlengd of vernieuwd door tussentijdse vervanging. Deze garantietermijn is ook van toepassing op Škoda-ruilmotoren al dan niet met aangebouwde componenten, ruilversnellingsbakken enz. Deze garantietermijn geldt ook voor de, door u bij de officiële Škoda-dealer/servicevestiging aangekochte, Škoda Originele Accessoires.

Carrosseriegarantie
Voor de Škoda modellen Fabia II, Roomster en Octavia II geldt een carrosseriegarantie van 12 jaar, voor de Fabia I, Octavia I, en Superb geldt een carrosseriegarantie van 10 jaar op de gehele carrosserie. Voor de Felicia geldt een termijn van 6 jaar. Deze garantie heeft betrekking op de gevolgen van roestschade die ontstaat door oorzaken van binnenuit die herstel van een carrosseriedeel ten gevolge van doorroesten noodzakelijk maakt.

Lakgarantie
Voor de Škoda modellen Fabia, Roomster, Octavia en Superb wordt gedurende een termijn van 3 jaar na de afleveringsdatum garantie gegeven op de lak indien er sprake is van materiaal en/of fabricagefouten.

Klik hier voor meer informatie over de Škoda garantie

 

AIXAM / MEGA-GARANTIE

aixam-garantie

  • 2 jaar garantie op onderdelen en arbeidsloon
  • 5 jaar garantie op (draaiende deel) motor
  • 3 jaar gratis AIXAM Pechservice op nieuwe voertuigen
    (ook af te sluiten op occasions)

BOVAG GARANTIES

Bovag-Garantie-Bakker-Sibculo

Bij aankoop auto’s
In artikel 15 lid 3 van de BOVAG algemene voorwaarden staat het volgende vermeld:

“Op gebruikte auto’s verleent de verkoper, tenzij koper uitdrukkelijk schriftelijk heeft verklaard af te zien van BOVAG Garantie, minimaal zes maanden BOVAG Garantie. De verkoper kan BOVAG Garantie verlenen indien het aankoopbedrag van de gebruikte auto € 4.500 of meer bedraagt of indien het aankoopbedrag weliswaar minder bedraagt dan € 4.500 maar wél meer is dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto.”

Autobedrijven bieden hun auto’s veelal aan tegen de laagste prijs die zij haalbaar achten. Dit is dan de zogenaamde meeneemprijs. Voor BOVAG Garantie kan dan nog een toeslag worden overeengekomen. Wordt door de consument afgezien van BOVAG Garantie, dan dient dit duidelijk op de koopovereenkomst te staan en dient u hiervoor te hebben getekend.
Download garantiebepalingen auto’s (PDF)

Motorfietsen, bromfietsen en snorfietsen
BOVAG Garantie is standaard van toepassing op een gebruikte motorfiets koopt met een aankoopbedrag van minstens € 3.000 en het aankoopbedrag 35% of meer van de oorspronkelijke cataloguswaarde bedraagt. Bij een gebruikte brom- of snorfiets geldt standaard BOVAG Garantie indien het aankoopbedrag minstens de helft van de oorspronkelijke cataloguswaarde bedraagt.
Download garantiebepalingen gemotoriseerde tweewielers (PDF)

Caravans en vouwwagens
BOVAG Garantie is standaard van toepassing bij een gebruikte caravan met een aankoopbedrag van minstens € 3.500. Voor gebruikte vouwwagens is BOVAG Garantie standaard van toepassing bij een een aankoopbedrag van minstens € 2.000.
Download garantiebepalingen caravans en vouwwagens (PDF)

Kampeerauto’s
BOVAG Garantie is standaard van toepassing als een particulier een gebruikte kampeerauto koopt met een aankoopbedrag van minstens € 12.500.
Download garantiebepalingen kampeerauto’s (PDF)

Bij reparatie en onderhoud:

  • Auto’s: 3 maanden
  • Motorfietsen: 6 maanden
  • Fietsen, scooters en bromfietsen: 3 maanden.
  • Caravans en vouwwagens: 6 maanden.
  • Campers: 3 maanden.